Välkommen in!

Om Sabina Söder

Hej kära du!

Jag lever i vackra Skåne med kreativitet och kärlek omkring mig.
Att få bidra med inspiration, så små frön i andra människors livsresor och följa utvecklingsprocesserna är jag oerhört tacksam och glad för.
Det är en ära!
Jag jobbar med personlig & andlig utveckling, coaching, hälsoretreats, terapi och föreläsningar. Jag har lång erfarenhet av läraryrket inom de estetiska ämnena dans, sång och teater där jag undervisat såväl barn, ungdomar som vuxna.
Jag jobbar även som Konstnärlig ledare, Koreograf, Producent, Artist och Skådespelerska. Sista 5 åren har jag även gett mig in på den största satsningen någonsin – att bygga upp ett Nöjespalats och Hälsocenter.
Så nu äger jag Bollbrolyckan Söder AB och lägger även till krögare i meritlistan.

Sång, dans, musik och teater är så levande och frigörande för kroppen.
För mig är varje dag en gåva, en ny chans till utveckling. Om vi väljer att SE oss själva, att SE människan mitt emot oss och anta utmaningarna på vägen för att ta reda på vem vi faktiskt är ämnade att vara. Då fylls dagarna med liv, vi börjar förstå helheten och vårt förhållningssätt till andra människor och situationer blir lättare.

Jag har alltid varit intresserad av psykologi, människans beteende, kroppen, känslor, personkemi, energier, andlighet och människans syfte här på jorden.

Jag ser livet som en del av helheten och här nere på jorden är det en enda lång skola. Målet är att vara närvarande i alla stunder och att kunna acceptera utan att värdera. Inte det lättaste i praktiken – men med övning och en stor portion vilja går allt.

”Ingenting är omöjligt”

Med min dansbakgrund och kroppskännedom samt all mental träning jag själv gått igenom. Är jag övertygad om att det mentala och fysiska hänger ihop. Känslor sätter sig i kroppen och ibland måste vi få hjälp med att justera och förstå vad som sitter fast.

Sång, dans, musik och teater blandat med den inre symbolvärlden, psykologin och andligheten är lika med att hitta hem för mig. Så tillsammans med dig plockar vi fram de verktyg som behövs för att just DU ska kunna utvecklas och jobba med de behov som finns. Balans i kropp och själ gör att vi mår väl!

Det är aldrig för sent för förändring – Allt har sin tid!

Historien Om Bollbrolyckan?

Under 2018 togs beslutet att gå vidare med drömmen om att bygga upp ett Nöjespalats och ett Helhetscenter på en och samma plats.
Den 10-åriga visionen började få sitt fäste och allt blev mer och mer solklart.
Platsen, syftet, mötet och känslan.
Allt stämde och en natt under januari 2019 mediterade jag fram namnet – Bollbrolyckan.

“När känsla och tanke är ett, när hjärna och hjärta synkroniseras – då är du på rätt väg”

Meditationen tog mig nyfiket vidare att ta reda på mer om hur och varför namnet kändes så solklart rätt för platsen.

Via Helsingborgs stadsarkiv, wikipedia och sökningar på nätet kom det upp. BOLLBROLYCKAN är det äldsta mest kända namnet för området ”stadsparken” som under 1700-talet var en del av stadens fäladsmark,
ett gemensamt odlingsområde för stadens borgare.

“Där visste jag genast att både historien, visionen och allt som hänt fram till nu har en mening, ett syfte. Hela områdets äldsta namn har kallats Bollbrolyckan och nu plockar vi upp, binder ihop och integrerar söder med norr i en kreativ helhet”

LÄS MER OM HISTORIEN om stadsparken
https://stadslexikon.helsingborg.se/?s=bollbrolyckan

En av stadens stora premiärbiografer var SF-ägda Palladium, vid Bollbrogatan/Kaliforniegatan, som invigdes 1935 och gick i graven 1986. Sista visade film var klassikern ”Casablanca” med Ingrid Bergman.
Efter mer än ett halvsekel som biopalats, känt inte minst för storslagna amerikanska show- och dansfilmer, har Palladium-huset omvandlats till ”nöjestempel”.
Ceasar’s Palace, Metropol respektive Hollywood fanns i lokalen på 80-90 talet.
2007 flyttade Wallmans salonger in i lokalen och fanns i Helsingborg till 2014.

2019 öppnade vi dörren till både ett nytt nöjespalats och helhetscenter och jag vill slutligen säga dessa ord:

“Att kunna erbjuda Helsingborg en ny plattform för hållbar utveckling och härliga upplevelser är något jag verkligen önskat och strävat efter.
Att nu få möjligheten att samla alla kunskaper och erfarenheter hit till Bollbrolyckan känner jag stor tacksamhet för.
Allt handlar om teamwork, energi, god kommunikation och tajming för att saker och ting ska kunna få sitt fäste”

“Söder fortsätter att växa och jag är glad över att vi kan bidra med ännu mera liv och rörelse, helhetstänk, aktiviteter och upplevelser till Helsingborgarna. Tillsammans får vi alla ett söder som glöder och skapar ETT Helsingborg. Bollbrolyckan är en hållbar, kvalitativ och tillmötesgående plats i mitten av Helsingborg, vilket gör staden mer pulserande och attraktiv.”

att jobba med sitt inre

Du Är Skaparen!

RECENSIONER OM SABINA, SOUTH-STYLE & BOLLBROLYCKAN

Varma Ord!